Tanntrekking
Tanntrekking er en enkel kirurgisk behandling. Dette er som regel siste utvei hvis tannrota er så skadet at den ikke lenger kan behandles. Det er også eneste utvei når en tann har løsnet som følge av langt framskredet sykdom i tannkjøttet.
Noen ganger ønsker man å fjerne en tann for å forebygge plager. Visdomstenner er et eksempel på det. Noen ganger trekkes en tann fordi man trenger plass i forbindelse med tannregulering.
Omfattende skader på en tannkrone betyr imidlertid ikke at tanna er tapt. En frisk og intakt tannrot som sitter godt fast i kjeven vil være tilstrekkelig til å kunne rehabilitere en tannkrone som er helt ødelagt. Det kan være mulig å rehabilitere en tann dersom tanna har brukket helt ned til tannkjøttet.
Tanntrekking er som oftest enkel og smertefri behandling som gjennomføres i lokalbedøvelse.
Etter kirurgisk behandling, som trekking av tenner, skal man ta visse forholdsregler for å sikre god tilheling og begrense faren for komplikasjoner. Man skal ikke spise og drikke de tre første timene. I denne perioden er det fare for at blodkoagelet («skurven») løser seg opp. Unntaket er forsiktig inntak av vann for å svelge ned smertestillende tabletter, men unngå å få vann i såret.
Tanntrekking hos spesialist
Noen tenner kan det være vanskelig å fjerne. Plassering i kjeven, fasongen på rota eller nær relasjon til en nerve kan indikere at det lett kan oppstå komplikasjoner. Det samme gjelder dersom pasienten er fysisk svekket, har sykdommer eller benytter medikamenter som kan gi komplikasjoner i forbindelse med behandlingen.
Hos oss blir slike tenner henvist til vår spesialist i kirurgi, Even Mjøen. Han er både lege og tannlege, og arbeider i vår spesialistavdeling ved siden av sin faste jobb ved Ullevål sykehus.
Tannfylling
Les mer
Tannlegevakt
På Lørenskog tar vi imot akuttpasienter i åpningstiden alle dager, uten pristillegg.
15 min fra Oslo
Det er kort kjøretid fra Oslo til Lørenskog, og du parkerer gratis utenfor våre lokaler.